ILLC MasterClass Logica 2017

Home


Wat is logica?

Logica wordt wel de wetenschap van redeneren genoemd. Redeneren doen we de hele dag, als we een discussie over de Brexit voeren of discussiëren over naar welke muziek je moet luisteren. Maar ook als je wiskunde bedrijft of als je een SUDOKU puzzle oplost. Logica heeft veel toepassingen in andere vakgebieden, zoals wiskunde, filosofie, taalkunde en informatica, en is dan ook een zeer interdisciplinaire studie.

 

 

Ben jij geïnteresseerd in wiskunde, maar misschien ook in filosofie, informatica of taal? Vind je vakken interessant in alpha-, beta- en gamma-richting? Dan zou deze MasterClass iets voor jou kunnen zijn. Lees het eerste hoofdstuk van het boek Logic in Action om een beter idee te krijgen en geef je op als het je leuk en interessant lijkt!

De MasterClass Logica wordt georganiseerd door het Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) van de Universiteit van Amsterdam. De MasterClass wordt aangeboden binnen de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en de Faculteit der Geesteswetenschappen aan middelbare scholieren met niveau VWO 4 tot en met 6.

Download de poster van de MasterClass [A3, PDF, 1.7MB]